Stålbucklan 2019 spelas i Småland

(2018-12-05 13:31)
Stålbucklan är en distriktslagsturnering i ishockey för tjejer 12-16 år. År 2019 spelas turneringen i Alvesta, Diö, Ljungby, och Rydaholm den 21-24 februari.

Nyhet från Våra nyheter

Ny stödlinje för brottsoffer inom idrotten

(2018-12-04 12:54)
Riksidrottsförbundet intensifierar arbetet mot hot, våld och trakasserier mot medarbetare inom idrottsrörelsen och lanserar nu, tillsammans med Brottsofferjouren, stod@rf.se.

Småländsk ridskolelärare får stipendium

(2018-11-27 15:05)
Josefine Nordh från Ölmstad rid- och körsällskap tilldelas ett stipendium på 20 000 kronor ur prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsfond.

Rörelseförståelse— en mänsklig rättighet

(2018-11-22 13:52)
Dr. Dean Kriellaars besökte Växjö för att prata om begreppet rörelseförståelse. Under tisdagen arrangerades två olika pass. En föreläsning för representanter från exempelvis skolvärlden, och ett mer praktiskt pass för ledare och utbildare.

Finalisterna för Årets idrottsförening i Årets Eldsjäl är utsedda. Årets tema för kategorin är seniorverksamhet. Bland finalisterna finns Småländska Korpen Växjö som möjliggör fysisk aktivitet för alla hela livet.

Idrottsombudsmannen ger råd och stöd om du misstänker att någon bryter mot idrottens värdegrund och via visselblåsartjänsten kan du anmäla allvarliga missförhållanden inom idrotten.

Nyhet från Våra nyheter

"Vi tycker fotboll är roligast, men barnen är viktigast"

(2018-11-07 10:11)
Barn och ungdomar slutar idrotta allt tidigare. Nationellt går kurvan för antal aktiva inom idrottsrörelsen nedåt redan vid elva årsålder. Fotbollsföreningen Habo IF har också drabbats av detta. Nu vill de vända den negativa trenden.

Tisdagen den 20 november kommer Dr Dean Kriellaars (Can) till Växjö och håller en inspirerande föreläsning kring rörelseförståelse/physical literacy.

Smålandsidrotten startar satsningen ”Ledarcoach” med syfte att utveckla den idrottsliga verksamheten i föreningar med barn- och ungdomsidrott. Satsningen möjliggör stöd för ledare att bedriva träningar och utveckla sitt ledarskap.

Vision 50/50 för en mer jämställd golffklubb

(2018-10-18 13:24)
Generellt är flickor och kvinnor i mindre grad representerade i idrottsrörelsen. Golf är inget undantag. För att få fler kvinnor till golfen, har Svenska Golfförbundet startat Vision 50/50. Småländska Glasrikets GK är en av de deltagande klubbarna.

Till idrottsrörelsen ska alla känna sig välkomna oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, eller sexuell läggning. Men i många avseenden brister idrottsrörelsen i samhällelig representation.

Rörelseglädje under Idrottens dag i Vislanda

(2018-10-02 05:00)
Under lördag eftermiddag och kväll tog sig cirka 450 barn och ungdomar till Vislanda och Vislandaskolan för vara med under Idrottens dag (Night event) och prova på olika idrotter.

Småland rankas högt av tidningen Sport & Affärer

(2018-10-01 12:37)
Tidningen Sport & Affärer rankar årligen landets bästa idrottskommuner. I kommunrankingen för 2018 får Småland flera topplaceringar.

Webbseminarium: Idrottsföreningen som arbetsgivare

(2018-09-20 10:00)
Idrottsföreningar behöver i vissa fall registrera sig som arbetsgivare och redovisa skatter och avgifter avseende ersättningar till idrottsutövare och andra anställda. Välkommen till Skatteverkets webbseminarium "Idrottsföreningen som arbetsgivare...

Tidig morgon med Tränarakademins elittränare

(2018-09-20 06:26)
Det är en tidig morgon, men glada ledare från lokala elitklubbar mumsar i sig frukost och diskuterar intensivt. Även om de inte träffas ofta så börjar det surras om frivändningar och karriärsövergångar redan innan första koppen kaffe är uppdrucken.

Mönsterås GK's huvudsponsorer:

18434_mynt